به گزارش قدس آنلاین، ️امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی روز یکشنبه در همایش تبیین ناوگروه ۸۶ که به مناسبت نخستین سالگرد حرکت مقتدرانه این ناوگروه برگزار شد، افزود: این ماموریت جهادی بزرگ، مبتنی بر دانش، تخصص و برنامهریزی دقیق انجام گرفته است.
فرمانده ناوگروه ۸۶ بیان کرد: همرزمانم در این ناوگروه خود اتکای ۸۶، با همت بلند و تلاش جهادگونه، واقعیت «ما میتوانیم» را در اوج تحریمهای ظالمانه کشورهای استکباری علیه کشور عزیزمان، به رخ جهانیان کشاندند.
جانشین منطقه یکم امامت نداجا، محبت پدرانه و توجه راهبردی فرماندهی معظم کل قوا در دیدار کارکنان و خانوادههای ناوگروه ۸۶ باایشان را نشانه عمیق تدبیر دوراندیشانه و راهبردی رهبرمعظم انقلاب دانست و افزود: فرماندهی معظم کل قوا، ناوگروه ۸۶ را مصداق آیهی شریفهی «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیل» دانستند.
دریادار دوم فتاحی، حضور ناوگروه ۸۶ در اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس را خاری در چشم دشمنان دانست و گفت: ما به دشمن نشان دادیم، ایرانیها هر کجای کره زمین اراده کنند، حضور خواهند یافت و گلوی بدخواهان به نظام اسلامی و مردم کشورمان را خواهند فشرد و به قعر ضلالت اقیانوسها خواهند فرستاد.
وی در این همایش که فرماندهان، مسوولان و کارکنان منطقه یکم دریایی امامت حضور داشتند، یادآورشد: با تمام توان در راستای اجرای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، تلاش خواهیم کرد چرا که معظم له در دیدار صمیمی کارکنان و خانوادههای ناوگروه ۸۶، این ماموریت را مایه ارتقا اعتماد به نفس نیروها و بالا رفتن سطح تواناییهای نظامی دانستند و فرمودند: این حرکت بزرگ «ما میتوانیم» را که بنمایهی پیشرفت است در ذهنها تقویت کرد.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین انجام شد، به کشور بازگشت و در مسیر خود از خطرناکترین تنگه برای دریانوردی گذر کرد.
این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشتماه وارد آبهای سرزمینی کشورمان شدند.
دریادلان ناوگروه ۸۶ در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه در بندرعباس مورد استقبال فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند.
نظر شما